Bejing Olympiska spelen 2008 - Fotboll för kvinnor
Olympic Soccer 2008 börjar.

Antalet lag i olympisk fotbollsturnering för kvinnor har ökats till 12 för dessa Bejing-OS. Spelen i damtävlingen spelas mellan 6 och 21 augusti med fyra grupper på fyra lag. I varje grupp kommer de två bästa lagen att gå vidare till knockout-stadierna, tills det finns en vinnare.

Två dagar innan OS 2008 officiellt är öppen, började fotbollsturneringen. Kvinno-evenemanget startade tisdag och herrarna var idag. I damtävlingen firade turneringen värd Kina en 2-1 seger över Sverige i öppningsspel. Xu Yuan satte Kina ahea innan Lotta Schelin utjämnade för Sverige. Han Duan's gjorde vinnaren i den 72: e minuten för sitt 101: e internationella mål och att sätta Kina framför sin grupp.

Världsmästare Tyskland spelade sin första match mot Brasilien, laget som de slog 2-0 i en spännande match förra säsongen för att vinna VM. Den här gången uppfyllde matchen inte förväntningarna och gjorde oavgjort 0-0.

Samtidigt kom dagens chock när Norge slog de försvarande olympiska mästarna USA. Laursen Kaurin och Melissa Wiik gjorde målen inom de första fyra minuterna och spelet gav inga ytterligare mål efter det. Kaurins mål på under 2 minuter bröt rekordet för det snabbaste målet någonsin i kvinnors olympiska fotbollsturnering.

I de andra spelen slog Kanada Argentina 2-1, Nordkorea slog Nigeria 1-0 och Japan drog 2-2 med Nya Zeeland.